duminică, 22 noiembrie 2009

Goodies soon

Va vorbeam despre o surpriza intr-o postare anterioara. Am primit un colet marisor din Japonia, de la Cristina, o prietena foarte buna si un om nemaipomenit. Datorita ei, in zilele urmatoare voi prezenta si imparti "prada" aici, pe blog. Motivatiile si prima ocazie cu care am impartit cu voi obiecte din Japonia se regasesc aici. Ca si data trecuta, voi imparti obiectele pe gratis si sper ca cei care vor primi aceste bucatele de Japonia sa se bucure de ele si sa se simta macar un pic atrasi de acea cultura pe care o apreciez atat de mult.

18 comentarii:

  1. wwwwwwwwooooooooooooaaaaaa, daca vreau si eu ceva, imi pastrezi pana vin in tara? facem schimb cu ceva ce vrei tu din Austria (daca nu vrei nimic, gasesc eu ceva :)) )

    RăspundețiȘtergere
  2. @Zazuza: inca nu am hotarat in ce fel le voi imparti, pe ce baza, dar daca iti place ceva foarte mult, nu e problema, se gaseste o solutie pentru tine ^_^

    @Cookie: da, asteptam pachetul de ceva vreme, maine ma duc sa-l ridic si sa vad ce goodies se afla inauntru exact ^_^ Mersi de vizita si comment! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pick me! Pick me! :))) Nu stiu ce oferi, dar daca sunt cado si mai sunt si din Japonia, sigur imi trebuie mie :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Lia, azi am venit de la posta cu pachetul, am umblat toata ziua dupa el, iubesc Posta Romana! NOT! :)) Anyway, nu m-am hotarat inca pe ce criterii sa le dau, daca ar fi dupa mine, as zbura cu un avion deasupra Romaniei si as face sa ninga cu chestii dragute din Japo :)) Poate ca voi ruga cititorii sa scrie o poveste :)) Oricum, la cum esti tu de inventiva, parca vad cum zboara un cadouas catre tine :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Iui! Si eu ador Japonia! [M.am apucat de invatat japoneza,insa mai am nevoie de niste carti. :d] Plus ca am o verisoara maritata acolo. ;;) Este o cultura unica,precum toate celelalte de altfel,dar ma simt foarte atrasa de tot ceea ce inseamna Japonia,si sper sa vina ziua in care o sa vizitez Japonia. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Am si eu o intrebare-cam cat dureaza pana ajunge un pachet acolo? Vreau sa trimit prietenilor mei cateva "prostioare nationale de suvenir de amintire" si ma intreb daca o sa fie pana de Craciun la ei...

    RăspundețiȘtergere
  7. @Dreamwind: daca trimiti cu airmail, cam o saptamana. Poate mai mult din cauza Sarbatorilor si aglomeratiei de dinainte. Dar eu am trimis plicuri, cu posta normala si au ajuns intr-o saptamana si colete, de la un oficiu postal cu vama, prioritar (airmail) si au ajuns cam in tot atat timp :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Hargrave: Ma bucur ca ne "intalnim" ^_^ Da, sunt foarte putin carti bune pentru invatat japoneza la noi, asociatia japan culture shop avea un proiect cu aducere de manuale (eu recomand Minna no Nihongo) si dictionare electronice (la cati kanji sunt...). Multumesc de vizita si comment! ^_^

    RăspundețiȘtergere
  9. mmm ... si bucataria japoneza ... una dintre preferatele mele ;)))
    daaaaa ... mi-ar placea sa ninga cu chestii japoneze :o) dar nu cred ca as sti la ce se folosesc toate ... si innstructiunile de pe ambalaje nu cred ca m-ar ajuta prea mult;p

    RăspundețiȘtergere
  10. @Fanfan: N-are nimic, traduc eu esentialul din instructiuni :) Sunt in proces de facut poze acum, o sa ninga in curand, chiar daca e soare si frumos afara :))Mersi de vizita!

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu n-am încercat bucătăria japoneză, dar la ce-am văzut aseară într-o emisiune... cam care-i procedeul de tăiere a broaştei ţestoase. Cică pentru vigoare, e bine să bei sake amestecat cu sângele broaştei. Ouch!
    Sau fugu, peştele care te poate omorî dacă nu este preparat cum trebuie. Toate astea au făcut să tremure un bucătar, darămite pe mine... şi totuşi... japonia!...

    RăspundețiȘtergere
  12. @Day-dreamer: da, au ei si scarboseniile lor, dar zau ca nu prea am dat de ele cat am stat acolo si am mancat foarte des la restaurant sau la cineva acasa. Cu toate acestea, mancarea japoneza de baza, orezul acela lipicios si usor dulce, pestele la gratar cu sos de soia, ramen, mochi, fructe precum kagi, toate acestea sunt foarte bune si sanatoase, pe deasupra :)Mersi de vizita! ^_^

    RăspundețiȘtergere
  13. Am dat fuga in sufragerie sa vad daca e cumva praf pe cadourile primite de la prietenii japonezi din Salt Lake City (in 2001 sau 2003, nu mai stiu exact), nu e. Am primit doua perechi de betisoare lacuite (nu stiu sa mananc cu betisoare, nici n-am incercat, stie fiica mea) si doua batiste (au zis ei) de fapt un soide basmalute f frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu m'am apucat de romanji,insa am reusit sa retin si cateva kanji. Sincer,nu ma 'complic' prea mult,pentru ca dupa cum ai spus si tu sunt foarte multe (in plus daca mai adaugam si katakana si hiranaga..). Si carti...Mi'am gasit pe internet,cu tot cu cd'uri,numai ca astept sa imi fac comanda si sa ma apuc de treaba. ^^ Multumesc mult si eu pentru raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  15. @Viorica: Ma bucur ca ati primiti asa obiecte :) Da, batistele lor sunt ca niste basmalute :D Mai ales cele traditionale. Dar au tot soiul de batiste: mai subtiri, mai groase si plusate, colorate viu (acestea sunt pentru fete, vara, cand e imposibil sa nu transpiri, le vezi stergandu-se tot timpul pe frunte si obraji). Acum sa vedem daca va place ceva din ce am primit eu aici :)

    @Hargrave: Imi pare bine ca ti-ai gasit ceva cu CD! Eu recomand Minna no Nihongo, dupa manualul acesta invata mai toti strainii japoneza la centrele din Japonia, am si vol I si, desi l-am terminat, trebuie sa-l reiau, se uita destul de repede :( Sper ca in viitor sa pot aduce si manuale, poate si niste dictionare, poate imi deschid un shop :)))

    RăspundețiȘtergere