sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Winterland


Photo Credit Snow Fes
Cifrele cu minus inainte nu sunt niste cifre amabile. Au o atitudine ce-ti ingheata sangele in vene, deloc politicoasa, complet obtuza si fara vreo marja pentru concesii. Le recomand sa nu lucreze in customer service. Si sa nu se asocieze in niciun caz cu individa cunoscuta sub numele inofensiv de "Zapada". Desi aceasta beneficiaza de protectia parinteasca a edililor, categoria aceea cu sireturi care nu fac baie in mazga inghetata pentru sanatatea lor siretlicioasa, nu e intelept sa o subestimezi. La o evaluare complet stiintifica, bazata pe lecturi internautice pe site-uri profane, se banuieste ca numita are personalitate multipla si apare diferit fiecarui om in functie de nostalgiile copilariei. Sau poate e foarte versata in social networking.

Sapporo (via Yamasa.org)
Pentru cifrele cu minus exista in perioada aceasta o ocazie ce nu trebuie ratata. Un training iertator care le arata in ce conditii se pot totusi asocia cu numita Zapada in forma ei mai plastica, Nametii. Cifrele sa se urce in avion destinse, fara laptop sau tinute business, e un training informal la capatul lumii, in Hokkaido. Ghidul turistic al cifrelor cu minus trambiteaza ca ele se vor simti ca acasa, isi vor cunoaste verii indepartati mai pirpirii si Nametii Ca Atractie.

Narnia din Zapada (via Yamasa.org)
Hokkaido este o prefectura inghetata din nordul Japoniei. La Sapporo, capitala ei, se organizeaza in fiecare an Festivalul Zapezii, un eveniment in timpul caruia se construiesc cladiri celebre din zapada, se imortalizeaza in gheata personaje iubite de anime, se incearca a da un sens notiunii de iarna feerica. Festivalul a inceput ca o modalitate de a ridica moralul populatiei somere si agasate de ocupatia americana dupa al Doilea Razboi Mondial. Cativa liceeni s-au apucat din senin sa sculpteze gheata si sa modeleze zapada cu entuziasm. Niciun japonez tipic nu poate sa ignore turnatul sufletului in ceva, lupta pentru ceva, Misaki a auzit de nenumarate ori acel "ganbatte kudasai" (da tot ce ai mai bun din tine), adevarat fir conector al japonezilor.  Asa ca toata populatia a dat in mintea copiilor intelepti si s-a apucat sa recreeze Narnia din zapada, sa-i faca lui Mickey Mouse urechi clapauge si inghetate, sa se dea pe tobogane de gheata si sa se incalzeasca la standurile iesite ca din pamant cu mancare aburinda si bauturi fierbinti.

Templul Horyuji (via Yamasa.org)
Nu s-au suparat nici cand au venit echipe din toata lumea sa se ia la intrecere cu ei la sculptat in zapada, le-au invitat sa arunce un ochi la Regina Ghetii aleasa in fiecare an dintre cele mai reci frumuseti, sa joace un golf pe zapada, sa se plimbe cu balonul cu aer cald pe deasupra crestelor inghetate si sa-si gaseasca drumul in labirintul din gheata si zapada sponsorizat de o companie de ciocolata...reala. De la un om de zapada s-a ajuns la un templu de zapada...in marime naturala. Si la mii de turisti. Toti cu o bautura fierbinte intr-o mana si un Canon intr-alta.

Night view (via Yamasa.org)
Cifrele cu minus au fost impresionate si au facut snowboarding pana cand le-a cazut minusul de pe nas si s-au intors in Romania ca sa faca primavara.

11 comentarii:

  1. wooooooooow, ce frumos! winter wonder land ;)!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Irongates: Da, pacat ca eu n-am ajuns la Sapporo cat am fost in Japonia...Oh, well, nest time! :)

    @Hargrave: Ma bucur ca-ti place, si mie mi se pare fun si interesant! :)

    @Day-dreamer: :))) Da, aici e de pinguinul tau, aici e si de mine si de tine :)

    @Svea: Multumesc frumos! Sper sa relatez cu poze proprii si comentarii din experienta personala in viitor :)

    @Zazu: Winter Wonder Land trebuia sa denumesc postarea! Ce idee buna! Mersi de vizita, stay warm pe meleagurile celea! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos ... dar totusi cam frig .. brrr
    Dar festivalul zapezii este intr-adevar de poveste :o)

    RăspundețiȘtergere
  5. @misaki-chan: minunate și pozele și postarea... uite, stăm la niște castane coapte și un ceai și contemplăm minunățiile astea pe care ni le-ai arătat... te mai așteptăm pe la noi :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @Fanfan: Asa spun si eu mereu! :))) Frigul este si la mine un impediment major, nu suport temperaturile extreme foarte bine...Dar la Sapporo tot as merge fiindca japonezii au plasturii aia termici sa te incalzeasca toata ziua, au standuri cu bauturi fierbinti pe strada si am experienta anului trecut cand am stat mult pe-afara si a fost ok :) Mersi de vizita! ^_^

    @Tanti Jeni: Castane coapte si ceai? Nemaipomenit de yummmy! Imi plac ambele foarte mult, trebuie sa incerc si combinatia :) Multumesc de idee! ^_^

    @Blue_varza: Bine ai venit! :) Si mie mi se pare fain, mai ales ca totul e plin de viata asa, de entuziasm. In perioada aceasta multa lume se duce in Sapporo, e un melting pot de culturi acolo :)Mersi de comentariu si de vizita! :)

    RăspundețiȘtergere