vineri, 8 ianuarie 2010

Japan TV (1)

Cine e Daniela Crudu? Dar blonda lui Botezatu? Honorius? Abia picasem din cerul asiatic si probabil ca aveam privirea incetosata cand auzeam despre oamenii astia. Pierdusem contactul cu media romaneasca si, dupa ce am facut o cercetare sumara, mi-am dat seama ca nu aveam ce sa regret. Consecinta este ca nici azi nu am televizor si nici nu vreau sa-mi cumpar.

Micuta cutiuta neagra acaparatoare a lipsit si din camera mea din Japonia. N-as fi avut timp de el, tot ce voiam sa vad se afla in afara acelor pereti. Mai tarziu mi-am dat seama insa ca emisiunile japoneze sunt...unice in lume. Unice printr-o nebunie creativa care iti amorteste creierul initial pentru ca apoi sa desclesteze falcile intr-un ras pe care nu-l recunosti ca fiind propriu. In functie de cultura, alte simptome ca cineva vizioneaza o emisiune japoneza sunt: cruci peste cruci, popcorn varsat langa canapeaua care a luat forma corpului corpolent zguduit de un Holy Shit sanatos, bucatica de branza fina cu mucegai si fructele inghitite cu gogalt, nemiscarea piciorului saltaret si inmultirea pistruilor de pe tenul morcoviu si salopeta verde-spiridus-cu-oala-de-bani, etc.

Acesta serie va prezenta o fata a japonezilor necunoscuta multora, un spirit ludic sclipitor, dar absurd de aiuritor. Le multumesc celor de la Asociatia Japan Culture Shop pentru proiectul Japan Media datorita caruia am ajuns in sfarsit sa inteleg unde se duce rasul nebunesc in Japonia: in micuta cutiuta neagra.

Primul episod: lectia de engleza. Participantii nu trebuie sa rada caci pedeapsa este o lovitura serioasa si dureroasa la fund. Dar mai dureroasa decat lovitura este lectia de engleza pentru care sa nu credeti ca au ales un japonez in mod special fugaret de aceasta limba straina. E doar *un pic* sub average.

Concluziile mele:
1. la naiba, eu stiu sa zic 100 in japoneza.
2. participantii astia au una dintre cele mai usoare pedepse/probe din entertainment-ul japonez (veti vedea de ce spun asta in episoadele viitoare).

Voi ce concluzii ati tras cu penseta de aici?


15 comentarii:

  1. vaiiiiiiiii!
    am urmarit multe serii ale celor de la Downtown no Gaki no Tsukai ya Arahende, sunt dementiali!
    rideam de ma dureau obrajii! au tot felul de pedepse care depasesc imaginatia, intregul show e dincolo de entertaiment-ul obisnuit.
    am scris si eu un post despre aceste episod
    http://thenewblogofmine.blogspot.com/2009/05/downtown-no-gaki-no-tsukai-ya-arahende.html

    RăspundețiȘtergere
  2. un lucru e clar: n-as avea taria necesara de caracter pentru a preda engleza japonezilor :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Daniela Crudu? nu am auzit de ea.
    Nu m-as uita insa nici la genul asta de emisiune, nu reusesc sa ma distrez :(

    RăspundețiȘtergere
  4. @Sanziana: Sunt tacaniti, dar totusi moderat :) Am citit postarea ta, dai mai multe detalii decat mine, multumesc! :)

    @Zazu: Eu am incercat deja asta. Norocul meu e ca erau japonezi micuti, unii aveau doar 3 anisori si erau draguti tare, asa ca m-au facut sa uit ca ma chinuiesc amarnic, de multe ori degeaba :P

    @Hargrave: Emisiunea asta e chiar moderata, sunt curioasa ce mai zici cand o sa pun una cu o cretineala maxima :)))

    @Lady Io: Yeeeeey, ma bucur ca n-ai auzit de ea. Nici eu...pana sa ma inghesuiasca niste oameni cu tot felul de detalii neavenite. Adevarul e ca este de plans din cauza nivelului de engleza. Stai nitel sa vezi ce chestii naucitoare pot sa produca, multor persoane le piere rasul, altii nu mai pot sa respire de ras, in functie de gradul de toleranta la cretineala :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. PS: hargraveeeee, adresssaaaa, tip dupa ea in fiecare comment. Daca tot nu merge la japonia.departe.aproape@gmail.com, lasa-mi tu mailul aici, iti scriu eu si-mi dai reply sau iti dau alta adresa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Oki,eu am trimis,dar nu pricep de ce nu ai pimit..Lasa pe ellutza_mh@yahoo.com Merci.:*

    RăspundețiȘtergere
  7. nu am inteles , ci ne radea lua bataie ?

    RăspundețiȘtergere
  8. @Anonim: Cine radea lua bataie! Unul dintre ei s-a dus acasa cu fundul tabacit fiindca radea de fiecare data, nu se putea abtine :)) Acum mi-am dat seama ca e mai greu sa faci diferenta intre ei daca nu esti un pic obisnuit cu fetele asiatice ;) Bine ai venit! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Poci sa decretez ca in top 3 bloguri interesante, matale esti pa primu loc. nush cum se zice in japoneza la "mancati`as gurita mor de invidie si te citesc ca pa poveste", dar poa reusesti tu o traducere:)
    la mai mult scris, picioare lungi:)

    RăspundețiȘtergere
  10. + inca o cratima la "manca`ti`as". ce vrei?! emotii:) n`as vrea sa las impresia de cretin intr`un blog atat de fain:P

    RăspundețiȘtergere
  11. Misakichan acum poti sa urmaresti j-tv online gratis! am postat ceva interesant ;) http://www.japanculture.ro/televiziune-japoneza-online-j-tv-online/

    RăspundețiȘtergere
  12. Off-topic. O leapsa la mine pe blog. Mi-ar placea sa vad ce parere ai.

    RăspundețiȘtergere
  13. @elfuldelamare: Multumesc. Pentru asa ceva cred ca n-as gasi in veci traducere in japoneza, o lasam ca pe o chestie specifica locului nostru de bastina, da?

    @Japan Culture Shop: Arigatooo! Imi place ideea, felicitari! ^_^

    @Oana: Sigur. Vin acusi :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Am incercat acum sa ma uit, dar nu pot, ca ma buseste rasul si sunt la serviciu! =)) Sunt foarte tari, am vazut si eu multe clipuri cu concursurile lor si de fiecare data am ras cu lacrimi. E o combinatie de creativitate, sadism si un pic de nebunie-slash-geniu care functioneaza foarte bine.

    RăspundețiȘtergere