miercuri, 30 decembrie 2009

Sunetul sensibil al Japoniei



Sunetul unui samurai inutil lumii care l-a creat. Sunetul primului rasarit de pe Fuji-san. Sunetul umbrelelor colorate in ploaia torentiala. Sunetul zambetelor care ascund. Sunetul impietririi in timp a sunetului. Sunetul izolarii unui suflet langa mii altele la fel. Sunetul setei de cunoastere, al curiozitatii inocente, al timiditatii. Sunetul care desira un fir in lucratura oricarei fericiri. Sunetul sensibil al Japoniei.

10 comentarii:

  1. sunete care ne fac sa zmbim ... si uite asa ne trezim zambind din senin. Un an nou fericit, pe sunetul muzicii japoneze! ;o)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si urechea romaneasca
    pt aceste sunete!:)

    La multi ani cu bucurii si impliniri!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Fanfan, Nuclearr si Belle: In Noul An doresc tuturor sa lupte, sa simta ca merg inainte, sa-si indeplineasca visurile! :) La multi ani! Akemashite Omedetou! ^_^ Multumesc pentru ca sunteti aici :)

    RăspundețiȘtergere
  4. La Multi Ani

    Frumoasa melodia, frumoase cuvintele, in special prima parte "Sunetul unui samurai inutil lumii care l-a creat." :)

    RăspundețiȘtergere
  5. sunetul unui suflet asa frumos... La multi ani, draga Misaki!

    RăspundețiȘtergere
  6. Minunat!Cu cat descopar Japonia mai mult,cu atat o iubesc mai mult,si asta cu ajutorul tau! La Multi Ani Misaki-chan! La multi ani tuturor! Akemashite omedetou! :*

    RăspundețiȘtergere
  7. @Oana Portase: Atunci incepem toti Noul An cu bucurie, ascultand o melodie din alta lume, ca aceasta! :)

    @Cristian: Multumesc frumos! Zilele acestea citesc ceva despre restauratia Meiji si ma impresioneaza dramatismul situatiei samurailor care devin inutili si chiar nedoriti in fata modernizarii cu arme si tunuri...Bine ai venit si sa ai un An Nou plin de visuri implinite! :)

    @Zazu: La multi ani si numai bine, mult bine din partea mea, draga Zazuza! :) Nu ma mai satur de ascultat pianul acesta...:)

    @Hargrave: Tot asa si eu, Japonia e ca o ceapa, tot dai cate-o foaie la o parte :) La multi ani si numai bine, draga Hargrave! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Japonezii au o legatura aparte cu natura si sunetele din natura ( ex: greieri ) . Ei se mandresc cu legatura lor cu natura .

    RăspundețiȘtergere