vineri, 11 iunie 2010

Amintirile din jucarii

Eu stiu ca ne atasam de lucruri, de papusi mazgalite de cariocile noastre artiste, bleu sau rose, in functie de perioada de creatie, de maimutoi rosi pe la colturi de niste dinti incepatori, de trenulete lemnoase cu vopseaua scorojita, de cutia in care zornaiau candva piese de Lego, de strumful din oua Kinder si de abtibilduri lipite pe mobila mamei.
Eu stiu ca ne impartim atasamentul cu parintii, intr-o co-proprietate pasnica. Ei revendica o hainuta si un ciorapel cumparate de la magazinul din colt, iti sedea asa bine, mama, nimeni n-avea ca tine. Revendica  zornaitoarea ce nu mai zornaie de mult din locul ei ferit, in spatele garajului sau rata care si-a pierdut piuitoarea si s-a facut solemna in zapuseala podului.

Tare bine e sa ai ce revendica! Sa pui linistit in lucrurile acestea amintiri ce au inima usoara, zambesc la tine peste timpuri, neatinse catusi de putin de prezentul tau care se ia prea in serios. 

Care este marele merit al lucrurilor bune? Acela ca, daca sunt impartite, devin minunate.

Sa le oferim unor copii posibilitatea de a revendica amintiri frumoase! Salvati copiii organizeaza o campanie de colectare de jucarii in incinta Cinema City, Cityplex şi Odeon din Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Bacău, Piteşti, Constanţa şi Braşov, in perioada 7 iunie - 31 iulie. "O jucarie pentru un zambet" merita toata sustinerea noastra!

Multumesc Ciupercutza, Viorica si Lia, de la care am aflat si eu despre acesta actiune. 


3 comentarii:

  1. cred ca niciun copil nu ar trebui lipsit de bucuria asta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte draguta initiativa! Voi merge si eu sa-l las acolo pe domnul "cane" de plus pe care il tin ratacit prin casa.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Zazu: Asa cred si eu, din putinul nostru poate deveni mult pentru ei :)

    @VertAnge: Si eu vreau sa conduc niste animalute simpatice si pufoase pana acolo si sa le las in maini mai mici si mai apreciative :))

    RăspundețiȘtergere