duminică, 20 iunie 2010

Gala filmului japonez

   Climber's High este povestea unui ziarist dintr-o redactie mica din Gunma, o prefectura a Japoniei, care se confrunta cu una dintre cele mai insemnate tragedii aeriene din 1985, prabusirea unui avion JAL (Japan Airlines). In haosul iscat, el trebuie sa gaseasca masura valorii meseriei sale, familiei si prieteniei, ierarhiei corporatiste etc. Cultura de munca a Japoniei este un aspect deosebit, complet diferit fara de ceea ce cunoastem noi. Regulile dupa care se ghideaza un japonez in viata profesionala merita un interes aparte, desi filmul are alta tema, desigur.

La un moment dat, unul dintre personaje vorbeste despre mandria lor de profesionisti. Nu este singurul film in care este subliniata si nici nu se limiteaza la profesia de jurnalist. Anual se organizeaza in Tokyo festivalul vanzatorilor din supermarket unde acestia se intrec in a demonstra cat de eficient isi indeplinesc sarcinile de...inregistrare a cumparaturilor clientilor, asezarea in cos/punga, incasarea banilor si prezentarea restului cu respectul cuvenit si zambetul necesar...

Trailerul filmului :
 

Voi continua maine cu alte prezentari ale filmelor din cadrul Galei.

6 comentarii:

  1. Ti-am citit toate povestioarele si intr-un fel am ramas si eu blocata in lumea povestita de tine, pacat ca scrii cam rar. Sper sa continui cu povestitul intamplarilor din Japonia.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Ana, imi pare rau ca am o perioada in care scriu rar, am avut niste evenimente nefericite in offline. Sunt la fel de blocata in acea lume ca si tine :), imi vin mii de alte povesti/amintiri in minte si inca vreau sa le transform in cuvinte pentru voi si pentru mine :) Asa ca am sa scriu mai des! ^_^ Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pare interesant! Ne recomanzi un film anume?:)

    RăspundețiȘtergere
  4. @VertAnge: Da, am sa editez postarea cu recomadari si linkuri spre trailere ca sa stim la ce sa ne asteptam :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @VertAnge: N-ai pentru ce! ^_^ Chiar n-ai! :))

    RăspundețiȘtergere