marți, 16 martie 2010

Primavara-vara in revista japoneza Vivi

Vivi este una dintre cele mai cunoscute si cumparate reviste asiatice. Mi-a atras atentia intr-o zi senina de primavara in care traversam grabita un mini-mall aflat intre statia de tren si straduta care serpuia fermecatoare catre universitatea mea, aflata undeva la poalele unui munte. Din isteria de culori si kanji, caracteristica revistelor japoneze, fiecare dedicata unui curent de moda bine definit, dar si coafurilor, unghiilor pictate si kimonourilor, ViVi stransese cele mai multe perechi de ochi care o citeau cu nesat, stand in picioare langa standurile librariei, obicei foarte des intalnit oriunde exista ceva de citit in Japonia. Curiozitatea nu-mi dadea pace, desi reviste nu mai cumparasem din adolescenta considerand ca repeta aceleasi lucruri cu alte poze. 

Revistele japoneze sunt adevarate carti in format A4. ViVi imi ingreunase geanta considerabil si ma intrebam deja cate sfaturi de "cum sa-l pastrezi/cum afli ca te insala" sau "cum sa-ti duci de nas seful" avea sa le dea femeilor japoneze avand in vedere ca aparea lunar?!  Dar ViVi este o bomba concentrata de haine, accesorii, tutoriale de machiaj si coafura, este ca un manual ce se actualizeaza in fiecare luna astfel incat, chiar si incepator fiind, poti sa inveti tot ce trebuie sa stii ca sa arati ca scoasa din cutia de papusi, the Japanese way. Plus niste katakana pentru incepatori...mi-a luat mult timp pana sa inteleg ca ワンピス (wan-pisu) inseamna one-piece si se refera la orice rochita...

Asadar, trenduri in Japonia primavara aceasta (click pentru a mari):
Cancan Girl meets Cowboy Girl























French Allure























Pasteluri si dungute























Denim si Mickey Mouse























Pantofi si accesorii













































Cum se dau sfaturile in ViVi






















Tutoriale de machiaj






















Genti



 

8 comentarii:

  1. Ia ce fain. Chiar ca,daca pui mana pe revista asta nu o mai lasi. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite de aia nu cumpar eu reviste pentru femei, pentru ca spun aceleasi lucruri cu alte poze, exact cum ziceai. Dar nu ratez niciun numar din AutoShow. in fiecare numar alte poya si despre alte masini! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. ah, iata inca o confirmare, daca mai era nevoie, ca japonezii au un special sense of fashion :))

    RăspundețiȘtergere
  4. @Hargrave: Si cu ocazia asta iti faci un workout pe cinste, la cat de grea e :)) Este foarte incarcata fata de revistele noastre, dar mi se pare mult mai utila si la obiect :) Aceasta este umila mea parere :) Mersi de vizita! ^_^

    @Arcadia: Haha, si eu mai arunc un ochi pe revistele auto ale prietenului meu :) Dar, in general, citesc carti si ma uit numai la reviste :))

    @Zazuza: Special si foarte diversificat! ^_^ Impartirile intre stiluri sunt clare, as vrea sa scriu despre ele candva :) Ce m-a fascinat pe mine este ca nimic nu este ignorat, unghiile sunt finisate si cateodata mult prea incarcate, iar coafurilor li se acorda multa importanta (impletituri, diverse cozi, agrafe plasate strategic, adevarata impodobire) :)

    Si cum in Tokyo poti purta tinute extrem de excentrice, libertatea de exprimare prin infatisare este mare :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu cadeam in capcana lor cateodata. Era, asa cum zici si tu, un adevarat workout sa le cari in geanta, dar cum de regula gentile mele sunt mini-casute cu manere puteam sa le accept. Si pe mine ma tenta stilul lor de fashion sau mai bine zis stilurile...Plimbarile prin magazinele de haine si prin recycle shopurile lor era o adevarata aventura, de regula daunatoare bugetului meu.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Alina: In primele luni in Japonia am fost coplesita de atata eye-candy pentru cumparatori :) Credeam ca stiu ce inseamna sa ai de toate in magazine, insa mi-am dat seama ca subestimasem inventivitatea japonezilor cand vine vorba de consumerism :)) Nici nu puneam prea mare pret pe definirea unui stil propriu de a te imbraca si dintr-odata dau peste niste stiluri delimitate clar, fiecare cu revista lui, fiecare cu tipologia lui, un anumit statut social, un fel de a gandi, etc.

    Dupa cateva luni de uitat uimita in stanga si dreapta la ora 8 dimineata la japonezele din tren care aveau niste coafuri fantastice, machiaj ireprosabil, haine "coordonate" intre ele in nuantele lor pastelate si unghiile decorate ca bibelourile...e cam greu sa nu incerci macar sa deprinzi niste tehnici :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Imaginile spun totul .


    Se vede foarte bine acel " sense off fashion ".

    O revista pentru femei care am " rasfoito " cu interes .

    RăspundețiȘtergere
  8. @Dan_k: Au un simt al modei foarte..."quirky", vezi niste combinatii neasteptat de indraznete, din toate punctele de vedere :)

    RăspundețiȘtergere