miercuri, 23 decembrie 2009

Frigul naste nebuni frumosi si soare cu dinti

In Niigata, pamantul unde creste verde crud dulcele orez japonez am intalnit cu adevarat iarna. Nici nu puteam iesi din masina, cu toate ca aveam o haina pentru care m-ar invidia orice patruped ai carui ochi nu se vad de blana intretinuta cu Foltene. Mie imi inghetau si gandurile in stare de norisor pufos. Dar ei faceau surf. In ianuarie. 

 La doua ore de Niigata, tot in ianuarie, Tokyo arata asa:

 Japonia ar trebui sa se numeasca Tara celor Patru Anotimpuri...Zilnice. 

12 comentarii:

  1. Ma faci sa ma indragostesc de Japonia :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. ufff, mie mi-e dor de frig. aici am avut vreo cateva zile -10 grade, acum e primavara: 8 grade cu un maaaaaare plus :|. sa ai un Craciun frumos de tot!

    RăspundețiȘtergere
  3. Misaki-chan, Crăciun fericit alături de cei dragi! Sărbători liniștite și fericite! Gânduri frumoase de la noi, cei de la Cantina Socială!

    RăspundețiȘtergere
  4. ... ai dreptate! Acum vreo 8~9 ani am fost in Okinawa, in decembrie... cand am plecat, in Tokyo, erau 7 grade... cand am ajuns, in Okinawa, erau 25 de grade :)
    Draga Misaki, iti doresc o seara de Craciun minunata alaturi de cei dragi!
    Sarbatori fericite si un An Nou cu sanatate si numai bucurii!
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dragii mei, va urez si eu numai bine, cat bine poate sa incapa in vietile voastre, ba nu, sa dea si pe afara de cat de bine va este! :))

    Sarbatori fericite si ne vedem la anul cu povesti si obiecte japoneze! Sa speram ca va fi un an mai bun! Imi doresc din suflet ca toti romanii sa faca un pas inainte si sa cunosc din ce in ce mai multi oameni calzi ca voi :)

    RăspundețiȘtergere
  6. ...ce minune ca esti ce mirare ca sunt...mama!

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga mea, sper ca esti inca insotita de spiritul frumos al Craciunului, ca ai sufletul plin de iubire si fericire. La multi ani! Te pupez

    RăspundețiȘtergere
  8. buna, misaki, am intrat din intamplare la tine pe blog... dar nu mai plec!!

    mi-ai facut ziua mai frumoasa :-) nebunii frumosi si soarele si tara celor 4 anotimpuri din sufletul fiecaruia fac viata mai aproape de suflet si timp.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Jamilla: Buna, Jamilla! Bine ai venit, ma bucur foarte mult ca-ti place micul meu blog ^_^ Stam la taifas atunci :) Sper sa fie ok daca nu mai termin cu povestile despre Japonia :))) Inteleg ca-ti place si tie, ce bine! :)

    RăspundețiȘtergere