sâmbătă, 5 decembrie 2009

Esenta iernii in Japonia

Cateodata visez ca merg pe strazile din orasul ce m-a adapostit un an in Japonia. Acum vad clar toate cladirile pe langa care atunci treceam ca-n somn, incercand din rasputeri sa recreez senzatia unei anumite maini calde. Imi aud in vis cizmele bocanind pe straduta ingusta si sunetul reverbereaza din cladirile ca niste case de papusi. Si-mi pare mai real acum decat atunci. Acum visez la strazile acelea asa cum atunci visam la mana aceasta, o fiinta prinsa intre doua planuri ce se alterneaza continuu.
Lumina era ca o pata de vopsea gri ce manjea zilele, la fel ca azi dimineata. Era iarna. Era albastrul marii, albul zapezii si dintr-odata rosu, rosul buzelor unei geisha, rosul podurilor ondulate peste vreun parau, rosul felinarelor inalte, aliniate perfect, rosul portilor de la templu.

E iarna si la noi, e iarna si-n Japonia. Iarna noastra e la geam, iarna din Japonia e aici:


Din pacate, autorul nu a dorit ca videoclipul sa poata fie direct inclus intr-un site/blog, va rog sa-i dati un click si sa va relaxati. Acestea sunt cele mai frumoase imagini de iarna. Eu le suprapun celora de la geam.

14 comentarii:

  1. Cred ca ti-e tare dor de Japonia. Asta nu inseamna decat ca este o tara care merita dorul tau :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Belle, Lady Io, Zazuza: Mi-e tare, tare dor...Dar si cand eram acolo imi era dor, acesta este starea de spirit a dezradacinatului, intotdeauna se afla intr-un spatiu si tanjeste dupa altul :) Va multumesc ca sunteti aici :)

    RăspundețiȘtergere
  3. ufff, ia intreaba-ma pe mine cum e asta cu dezradacinatu'... acum macar am limitat toata povestea la 2 locatii, inainte aveam 3: RO, SRB, AT... dedublare... detriplare ;))?!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Zazuza: eu cred ca este posibila fragmentarea in multe, multe particele :))Lumea e mare, cu cat vezi si simti mai mult din ea, cu atat iti imprastii sufletul in mai multe parti ^_^

    RăspundețiȘtergere
  5. :)
    noi suntem aici
    :)
    seara placuta si ... linistita

    RăspundețiȘtergere
  6. @Belle: Multumesc! :) Seara a fost destul de linistita, dimineata s-a dovedit aiuritoare...

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce iarnă japoneză! Eu visam doar la primăvară şi la hanami... Cred că am să-mi lărgesc un pic orizontul aşteptărilor...

    RăspundețiȘtergere
  8. @Day-Dreamer: sunt superbe imaginile si fundalul sonor, nu? ^_^ Pe mina ma alina foarte mult :) Mersi de vizita si comments! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. M-am emoţionat, s-a zburlit pielea pe mine, parcă ţi-am simţit dorul. Atât de delicat, mi s-a tăiat respiraţia ...

    RăspundețiȘtergere
  10. @Lia: :) Cand vii din Japonia incoace ai impresia ca te spargi, delicatetea care te inconjoara acolo si care a intrat in sufletul meu se incurca printre picioarele oamenilor aici...:)Mersi de vizita, it means a lot to me :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Am sa-ti spun cum poti sa introduci un videoclip de pe youtube:
    Copiezi textul care apare pe YT la rubrica "embed"
    Dupa ce deschizi "postare noua"
    apesi pe "Edit html".
    Dai "paste" la textul copiat.
    Daca mai vrei sa scri ceva fie o faci in "edit html" deasupra sau sub textul copiat de pe YT, fie apesi pe "Scrie" si tastezi textul dorit.
    Enjoy :D

    Si nu nummai ca mi-a placut ce amgasit urmand linkul tau, dar am mai cascat gura si la altele, f frumoase si interesante. De cand cu Hokusai parca mi-a devenit si mai draga Japonia.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Viorica: Multumesc frumos pentru recomandari, asa am procedat si eu cand am introdus pe blog videoclipul despre sushi :) Problema cu videoclipul despre Esenta iernii in Japonia era ca autorul dezactivase casuta aceea cu "embed", nu aparea nici un text in ea si de aceea nu aveam ce sa copy/paste aici :)

    Si eu m-am uitat si la "Esenta toamnei si a primaverii in Japonia", cu adevarat autorul acestor videoclipuri are un bun gust desavarsit, muzica este o completare perfecta a imaginilor acelora superbe ^_^

    RăspundețiȘtergere