vineri, 16 octombrie 2009

What's this for

Uuuuu, un blog unde se dau chestii gratis...sigur e ceva necurat la mijloc. Nu, nu este (desigur, daca exceptam dorinta mea capcaunoasa de a ma imbogati peste noapte prin strategii de marketing - desi am studiat Dreptul, totusi- aplicate asupra oamenilor nesuspiciosi care citesc bloguri) --_--

Este muuuuult mai complicat, complex, incalcit, sinuos, alambicat, incurcat, intortocheat (I'll lay off the DEX now): I want to take over the world, cum ar spune un amic, Brain, catre alt amic, Pinky (ignorati, trimiteri la desene animate). De fapt, blogul acesta a aparut fiindca imi este dor de Japonia, fiindca nu gasesc o Romanie decenta, fiindca m-am intors in tara si m-am trezit neadaptata, zambind politicos vanzatoarelor cand ele se incrunta, umilita de fiecare mistret pe care trebuie sa-l "dovedesc" in tupeu si abuzuri verbale, uitand de ce folosim "misto-ul" si ne dam cu parerea despre orice si foarte, foarte serioasa (si eu care ma credeam funny...).

Daca o imagine face cat o mie de cuvinte, atunci un obiect face cat o mie de imagini...sau cel putin asa ar trebui cand vine vorba despre obiecte de peste mari si Rusia  ^_^  In masura in care pot, o sa impart obiectele acestea cu cei care vor, in speranta ca voi putea blog-transmite o parte din ceea ce inseamna Japonia.

Ca tot a venit vremea coltzoasa (scuzati tz-ul) in Bucuresti, vrea cineva un:

?

Hand Warmer

Japonezii nu au incalzire centrala de obicei, salile de clasa din scoli sunt "racoroase" si, desi iarna lor nu este ca a noastra, vajnica tare, folosesc acesti "plasturi" atunci cand stau mult pe afara sau pur si simplu vor sa se incalzeasca. Hand Warmer este un plasture care se tine in mana sau se pune in buzunarul hainei, poate mentine o temperatura medie de 54*Celsius timp de aproximativ 7-12 ore si are dimensiunile urmatoare: 13cm x 9.5 cm.



Mini Warm Pad

Aceasta e varianta mea preferata (biiiiine, ar mai fi si cel care se pune in pantofi, dar asta e deja lista de Craciun). Acest plasture se lipeste pe bluza-de-sub-bluza, nu direct pe piele. Caldura degajata se raspandeste in tot corpul si dureaza aproximativ 8-12 ore, mai ales daca plasturele este aplicat pe zone-cheie (e.g. ceafa, mijlocul spatelui). Dimensiunile plasturelui: 9,6cm x 7cm.

Ambii plasturi functioneaza pe  teoria oxidarii fierului, aceasta insemnand ca la contactul fierului cu oxigenul se degaja caldura. De obicei, se mai adauga la plasturi apa si sare pentru a grabi oxidarea. Sunt perfectly safe, ieftini in Japonia, nu degaja miros si nu lasa urme pe haine.

Acesti plasturi sunt modul meu de a spune multumesc primilor cititori ai blogului acesta Japan-crazed. Daca ii vreti, lasati-mi un comentariu si "ma ocup eu de voi".

32 de comentarii:

  1. si mie imi place japonia...nu am ajuns pana acum acolo dar este o destinatie sigura pe viitor.
    P.S. habar nu aveam ca exista asemenea plasturi :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Tudor, multumesc, esti primul cititor al acestui blog napadit de boala-Japoniei-nebune :D Trimite-mi, te rog, numele tau, adresa la care vrei sa-ti trimit plasturele si...ce plasture preferi, cel mic si voinic sau cel mare. Email to: japonia.departe.aproape [at] gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce tare :D Ti-e frig - iti pui un plasture :D Nici eu nu stiam ca exista asa ceva.

    Desi nu ai scris (inca) prea multe, imi place povestea ta, faptul ca te-ai decis sa faci ceva ce nu multi se incumeta sa faca, si ai ales un loc minunat, dar dificil pentru cei care nu cunosc traditiile.
    Astept cu nerabdare continuarea! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce draguut! I think I like all things Japanese too! Am stat in Canada o vreme si acolo le-am descoperit. Desi ar trebui sa spun Asian things in general.
    Vreau si eu un mini warm pad thingie, please :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar te invidiez pentru vizita in Japonia. Cred ca e o experienta uimitoare. Eu sunt fan Asia in general, imi plac anime-urile, filmele japonez, cartile cu samurai, istoria lor etc.. Tousul are o sensibilitate aarte, f diferita de Europa. Creed ca plasturi dinastia i-ar fi folositori lu maica-mia, ca ea umbla prin curte in frig.

    RăspundețiȘtergere
  6. "My name is not Irina", multumesc, esti al doilea cititor al Japo-blogului, te rog sa-mi trimiti datele tale (nume, adresa) pe japonia.departe.aproape [at] gmail.com ca sa primesti plasturele promis. Am vazut ca esti din Cluj, voi sunteti norocosi din punct de vedere al "japonizmelor" acolo, aveti sushi bun si chiar si o comunitate de japonezi ^_^
    Vizita e reciproca ^_^

    RăspundețiȘtergere
  7. Irina, mersi de comment, sper ca te-ai simtit bine in Canada, ma bucur ca ai facut cunostinta cu Asian things acolo. Acum, nu mai ramane decat sa merg eu sa vad Canada si tu Japonia ^_^ Sunt mare iubitoare de strainataturi :D Asteptam sa isi revendice primii doi comentatori plasturii, da? ^_^ Din pacate, nu am adus cu mine decat 2 fiindca era deja cald cand m-am intors in Romania. Dar nu te teme, o sa mai impart cu voi, periodic, tot felul de minunatii din Japo ^_^

    RăspundețiȘtergere
  8. Richie, intr-adevar, este o experienta uimitoare, mai ales ca eu am trait zi-de-zi, timp de un an acolo. Si pe mine ma atrage sensibilitatea de care vorbesti, se pare ca o percep la un nivel atat de ridicat ca m-a schimbat foarte mult. O sa povestesc mai mult despre ce inseamna sensibilitatea japoneza in posturile urmatoare, deja se face un ditai comentariu ^_^ O sa mai dau plasturi, data viitoare iti trimit unul si pentru mama ta ^_^ Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  9. Poporul japonez uimeste din nou!Intradevar daca n ai trebuie sa ti faci!Bine ai revenit pe meleagurile noastre balcanice!unde culmea rasare si soarele :0)

    RăspundețiȘtergere
  10. Siafanar, mersi de welcome ^_^ In afara de familie, toata lumea a mai contenit cu "bine ai venit" cand am deschis gura sa povestesc minunatiile (si grozaviile) de acolo, urmate de un o serie de remarce de zmeu la adresa "situatiunii" din Romania :))) Ai un blog interesant, imi pare bine ca am aflat de el ^_^

    RăspundețiȘtergere
  11. Ai adus doi si ne pui pe jar pe toti! Pai noi suntem niste frigurosi,pune de un import si da-le drumul pe net,nu?

    RăspundețiȘtergere
  12. ^_^ Nu mi-am imaginat ca vor starni atat interes, nu i-am adus si nu-i ofer pe acest blog cu scop comercial. Mihaela, imi pare rau ca au devenit "o tachinare", am sa consider serios ceea ce ai propus, multumesc ^_^ Pana una-alta, blogul ramane pentru povesti si obiecte, ultimele limitate, ce e drept :)

    RăspundețiȘtergere
  13. chiar dragutzi plasturii tai :)
    si de poveste........... ce sa mai zic decat >
    M I N U N A T!

    RăspundețiȘtergere
  14. David, mersi ^_^ Am aruncat un ochi pe site-ul tau, inspira voiosie, ceea ce e la mare pret in aceasta Romanie gri ^_^ Abia am inceput sa povestesc, stay tunned! :D

    RăspundețiȘtergere
  15. salut
    minunate mai sint caile japonezilor :))

    tocmai zilele trecute am aflat si eu de obicieul lor de a nu avea incalzire centrala (si la cat sint de friguroasa m-am grabit sa ma ingrozesc)
    iata ca dupa ce am aflat de Kotatsu gasesc la tine si plasturii de incalzit. ce interesant cum au gasit ei the japanese way pentru orice- cat de diferite sunt chiar si cele mai mici lucruri si cele mai obsinuite ritualuri zilnice. cred ca incep sa dezvolt o fascinatie :)
    ms misaki

    RăspundețiȘtergere
  16. O idee excelenta, mai ales pentru eternii suferinzi de maini si picioare reci!!!
    Astept cu nerabdare urmatoarele postari, cine stie poate japonezii au si o reteta impotriva nesimtirii care ne inconjoara. (Monica)

    RăspundețiȘtergere
  17. Am vizitat Japonia cateva ore in fiecare port (eu si sotul muncim pe vas) si ne-am indragostit...iar site-ul tau l-am descoperit prin ...stiupecineva.ro..yummy

    RăspundețiȘtergere
  18. Simona, nu pot sa fiu decat de acord cu observatia ta: "minunate mai sunt caile japonezilor" ^_^ Si inca abia am inceput sa arat cat de minunate. Eu am avut ocazia sa folosesc un kotatsu, pura toropeala pisiceasca ^_^ Recunosc simptomele, fascinatia e buna (parafrazand reclama cu "murdaria e buna" :)))Ne facem tovarasi la fascinatie, vrei? :D

    RăspundețiȘtergere
  19. Monica, multumesc de comment. O sa ajung cu siguranta si pe la subiectul "nesimtire", n-am incotro ^_^ Cat despre plasturi, intr-adevar se folosesc si pentru alinarea durerilor musculare. Stai sa vezi ce de minunatii am descoperit pe acolo! :))

    RăspundețiȘtergere
  20. E grozava chestia asta cu plasturele. Inghetam de frig aici la birou si mi-am amintit de plasturele tau si le-am povestit colegelor. Chiar ca ar trebui aduse si aici de cineva. Am avut un magazin japonez in Bacau, dar s-a inchis recent pt. renovare cica, asa ca nu stiu unde as putea gasi produsele lor. Aveau zece mii de chestii foarte utile si la preturi bune... Pacat!
    In alta ordine de idei, imi place ideea blogului si astept cu nerabdare sa impartasesti cu noi aceasta minunata aventura.

    Rox

    RăspundețiȘtergere
  21. ^_^ Daca ma intrebi pe mine, e imposibil sa nu te indragostesti de Japonia. Si cred ca ati vazut multe alte porturi interesante, nu? Multumesc de apreciere, sunt abia la inceput si am ditamai tolba cu povesti :) Sa calatoriti in siguranta!

    RăspundețiȘtergere
  22. Rox, imi pare rau ca e frig in biroul vostru :( Daca stiam ca o sa fie asa un mare hit, luam mai multi plasturi cu mine din Japonia. Am vorbit deja cu prietenii mei de acolo, deocamdata la ei e cald si bine, nu au aparut inca plasturii pe piata, sunt un produs sezonier totusi. Am promis si mai sus ca ma voi gandi serios sa aduc mai multi, va dau de veste cand/daca reusesc, da? ^_^ Pana una-alta, spor la treaba si sa ai o zi usoara la munca!

    RăspundețiȘtergere
  23. Interesant, ce să zic? Şi eu care credeam că n-am leac, având în vedere că de la 30 de grade în sus încep să simt şi eu că-i cald şi bine... :))

    RăspundețiȘtergere
  24. Oho,in unele parti ale Japoniei iarna este mult, mult mai blanda decat la noi, acolo e de tine, daca imi permiti (sa te tutuiesc si sa fac observatia asta, ambele) ^_^ Haina pe care o purtam acolo iarna ar fi buna de toamna la noi. Dar Tokyo in ianuarie...greu!

    RăspundețiȘtergere
  25. Si eu sunt fan Japan! De-asta mi-am si luat o Honda, my favorite car! Foarte interesant blogul tau si sunt bucuros ca l-am gasit.

    Dragos

    RăspundețiȘtergere
  26. Dragos-kun (sufixul asta arata o adresare politicoasa :D), multumesc pentru vizita, sunt si eu bucuroasa ca ai gasit blogul acesta! ^_^ Of, daca ai vedea cu ce masini merg japonezii in fiecare zi, cred ca ai rade zgomotos...niste cutiute, asa le spuneam. Ca sa incapa pe stradutele lor micute :P

    RăspundețiȘtergere
  27. Servus Misaki

    Uite ce fain ca gasesc pe altcineva inebunit de Japonia. Eu inca nu am avut norocul sa ajung pe acolo, poate in primavara, la festivaulul din Takayama, unde am deja invitatii de la prieteni.
    Am studiat japoneza la faculta, am prieteni pe acolo, facuti la Festivalul International de Teatru Sibiu (am gazduit un voluntar japonez timp de o luna... ca mai, ca fratii...). Ne-au inebuit voluntarii japonezi cu mancarurile lor...
    Te-am trecut in blog roll si o sa trec pe aici mereu cu placere.!

    A-chan

    RăspundețiȘtergere
  28. @A-chan: Bine ai venit! ^_^ De la innebunit la innebunit, ma bucur sa te cunosc, yoroshiku! :D In Takayama nu am ajuns, dar te invidiez pentru studiul japonezei la facultate si pentru contactul cu voluntarii japonezi. De cand m-am intors, japoneza mea s-a ruginit de tot, iar ochi oblic de japonez nu mai vazui de mult Y_Y Si eu te astept cu placere si multumesc de vizita si comment! ^_^

    RăspundețiȘtergere
  29. He, he si din nou ne intoarcem la lucrurile marunte :) Dragele de ele, iti ofera confort de fiecare data cand ai nevoie. Au o putere fantastica. Un cadou (sa zicem un plasture de incalzit) inseamna un zambet. Ar trebui sa facem cadouri in fiecare zi :)

    mereu eu,
    Diana.

    RăspundețiȘtergere
  30. @Diana: :Lucrurile marunte alcatuiesc viata, eu asa cred ^_^ Intr-adevar, ar trebui sa facem cadouri in fiecare zi! Ma straduiesc sa fac, energia pozitiva care se transmite si care apoi reverbereaza intre doi oameni uniti printr-un dar e ceva fantastic, pura energie de viata frumoasa! :)

    Mereu multumind cu incantare,
    Misaki

    RăspundețiȘtergere
  31. Am gasit blogul tau de ceva vreme, nu mai stiu cand, cum... nu conteaza. Conteaza ca de azi, de cand am primit prima lectie de limba japoneza pe mail, de la un curs online, m-am decis sa invat/citesc/studiez/cercetez/lecturez mai multe despre Japonia. Si mi-am amintit de blogul tau. Si l-am luat, muncitoreste, de la ziua 1 :). Deocamdata sunt ca un copil tropaind nerabdator in fata usii de la intrarea intr-o lume fascinanta in care stiu precis c-o sa ma plimb in voie in zilele urmatoare :). Multumesc anticipat pentru calatorie. Simt ca o sa iubesc Japonia in feluri in care nu as fi crezut vreodata (pana acum nefiind aproape deloc familiarizata cu ea, decat extrem de superficial si departe). Ne mai "auzim" pe parcurs ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Zebru! Multa bafta si spor la invatat japoneza, e o limba atat de melodioasa! Eu inca ma mai ciondanesc cu ea, dupa atata timp mi-am dat seama ca trebuia sa ma focusez inca de la inceput pe intelegere si vorbire, sa las gramatica (care nu e grea) si scrisul deoparte si la fel si metodele de invatare limbi straine din liceu. Nu mai merge ca atunci :)

      Sa ai o calatorie frumoasa pe aici! ^_^

      Ștergere