sâmbătă, 31 octombrie 2009

Madlene si baubau

De la Zazuza care a primit-o de la Lady Io care a primit-o de la Belle de Jour urmatoarea leapsa:

1. Care e madlena domniei voastre?
2. Dar baubaul din farfurie?

 Sa o luam japoneste, asa:

1. Madlene...pentru ca imi amintesc de momente speciale: ichigo mochi (prajitura cu faina de orez si o capsuna intreaga in interior) - primul desert mancat in Japonia si cu care era sa ma inec ^_^ ; takoyaki (galuste fierbinti din aluat si cu o bucatica de caracatita sau alta carne la interior) - se mananca pe strazile din Osaka, de la food street vendors si te incalzesc din cap pana in picioare cand afara e tare frig; gris cu lapte si scortisoara - asa imi facea mama cand eram mica si-mi place si acum foarte mult. Dar as putea sa spun ca orice mancare "with a twist" imi place, daca o gasesc interesanta si total neobisnuita, atunci sunt sanse mari sa-mi placa ^_^

2. Baubaul din farfurie sunt prajelile, orice are prea mult ulei, prea multa sare sau tone de zahar alb/faina alba, orice mi se pare nesanatos. Nu mananc fast-food, produse de patiserie sau prajituri din comert cu multa margarina. That's just me ^_^


  

 Ichigo mochi




 Takoyaki @ Zalem Vox blog

19 comentarii:

  1. :)
    multumesc pentru preluarea lepsei (fie si indirect)
    frumos bog ai! extrem de interesant! :)
    o zi foarte buna iti doresc
    Belle de Jour

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de apreciere! ^_^ Cu ocazia lepsei te-am descoperit si eu pe tine si ma bucur pentru asta! ^_^
    Sa ai o duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu reusesc sa-mi dau seama ce gust ar putea avea :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Este greu de explicat. La mochi, mai importanta e textura, e gumat asa, musti si intinzi de el. Ca gust, e dulce, dar nu un dulce industrial, ci mai light, in functie de umplutura. Takoyaki sunt ca o coca fierbinte, usor sarata si cu gust marin condimentat (peste sau caracatita sau ce se afla inauntru) ^_^

    RăspundețiȘtergere
  5. haha, cred ca ma infig in primul restaurant japonez daca o mai tinem mult asa :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc pentru vizitele de azi, pentru comentarii si pentru blogroll
    :)
    O saptamana foarte buna
    :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Belle de Jour, multumesc si eu ^_^ Imi place blogul tau ^_^ O saptamana buna iti doresc si eu tie! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Daa, mancam aproape in fiecare week-end, cand mergeam in Osaka sa predau engleza la picii japonezi ^_^ Se pot face si acasa, exista tigai speciale, dar cred ca toata lumea prefera sa manance de la chioscurile de pe strada. E o mancare fara pretentii, dar care poate naste pasiuni :D

    RăspundețiȘtergere
  9. How I love takoyaki. Its a great hot snack food, and even more fun to make with friends.

    RăspundețiȘtergere
  10. I never made takoyaki myself although I love it too. I considered whether to buy a takoyaki pan or not but I had too much fun eating it on the street, in Osaka ^_^ Thank you for the visit, Zimmerman-san!

    RăspundețiȘtergere
  11. Imaginile sunt criminale . Sper sa reusesc sa vad tot Blogul fara sa golesc frigiderul .
    ^_^

    RăspundețiȘtergere
  12. @Dan_k: Imi pare bine ca arata apetisant ^_^ De obicei, daca nu stim prea bine ce fel de mancare este, nu prea ne lasa gura apa :)Daa, sunt multe postari cu si despre mancare, nici nu se putea altfel caci eu, desi nu sunt foarte gurmanda, sunt foarte curioasa si imi place sa incerc lucruri noi, mancaruri noi :) Mersi pentru vizita si comentarii! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. hihi mă întreb dacă lumea care salivează când vede pozele cu takoyaki și cu ichigo-mochi chiar le-ar găsi delicioase dacă le-ar gusta.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Anca: Bine ai venit! Sper ca te simti bine in Japonia! :D Takoyaki nu au cum sa li se para uracioase, chiar sunt bune! Mochi...cred ca cere un pic de obisnuinta datorita texturii, nu neaparat a gustului care e delicat. Prima data mie nu mi-a placut, mi s-a parut ca mananc un Modelino :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna seara Misaki-san,

    How was you day?

    Mi-ai facut cu galustele tale, salivez desi abea am terminat de mancat.

    mancare favorita? Ou pisat in ceasca :)) deci sa va explic: 1 ou fiert moale, branza topita sau unt, salam de sibiu, bucatele de paine, numai asta mancam cand eram mica. Al doilea ar fi potirkebab (miel gatit in stil indian cu sos de smantana sau iaurt cu legume si lipie)

    baubau? aproape tot ce mananc :( prajeli, fast food, de toate, incerc sa imi schimb obiceiurile, dar de cand am inceput sa lucrez nu mai am chef de gatit :( Bucurestiul cred ca se hraneste cu timp.

    Cititorul.

    RăspundețiȘtergere
  16. @Cititorului: Ohayou! (asta e cea mai simpla forma de salut, exceptand aproape nepoliticosul "Yo!" folosit numai de partea masculina) Am avut o zi de treaba+visare+visare+visare :D Se pare ca iau foarte in serios suflul de reinnoire pe care il presupune primavara :)

    Mancam si eu ou moale cu paine cand eram mica, iar potirkebab nu am incercat pana acum. Nu stiu cum se face ca mancarea indiana in Romania mi se pare mult prea uleioasa pentru gusturile mele. In Japonia insa, imi placea tare mult o mancare specifica Indiei de Sud: onion dosa/utappam - un soi de clatita foarte moale facuta cu faina de orez (ceea ce o face un pic chewy, ca si mochi din postare) si cu ceapa. Am fost atrasa de ea fiindca mi se adaptasera papilele gustative la ceea ce mancam acolo asa mult incat toata dulciurile cu zahar mi se pareau insuportabil de dulci, in schimb fructele si clatita asta aveau o dulceata delicata, foarte placuta ^_^

    Apropo de obiceiuri, am citit la un moment dat un studiu fascinant despre motivul pentru care ne este asa greu sa ne schimbam obiceiurile. Se pare ca atunci cand iti formezi un obicei in creier se creeaza niste legaturi neuronale pe care trebuie sa le distrugi apoi ca sa abandonezi obiceiul :)

    Asa ca: keep trying, vointa va triumfa asupra legaturilor acelea dintre neuroni pe care tot noi insine le-am facilitat :)

    RăspundețiȘtergere