vineri, 20 mai 2011

Cum sa ne salvam prin joc

Dupa cutremur, tsunami si cateva riduri nucleare ce s-au adancit pe chipul Japoniei nepermis de repede, se impune o descretire a fruntilor. Si, cum se cunoaste deja efectul terapeutic al animalelor si, mai presus de asta, predispozitia japoneza de a face zeci de mii de poze pe minut, in special in contextul calatoriilor in strainatate, s-a lansat Necono Digital, o combinatie fatala intre animalut tarcat, de dimensiuni mai reduse decat chihuahua lui Paris Hilton (!) si aparat foto cu personalitate pisiceasca (adica mofturos, cu toane, dar simpatic foc si producator de instantanee).
Necono Digital - aparat foto compact
Instructiuni de folosire: se scoate motanul din buzunar cu grija, sa nu fim zgariati de vreo gheruta intempestiva sau din reflex sau din plictiseala sau fiindca suntem nesimtiti ca l-am deranjat din somnul sau din buzunar; se gadila cu precautie butonul  de on/off de pe burtica, din nou, nu stim cand am putea primi o gheara, just for fun; se ridica motanul intreg la inaltimea ochilor, incercand din rasputeri sa evitam posturile mult prea caraghioase - un adult cu un motan vargat oranj pe post de binoclu iese un pic din norma comportarii demne in societate...Atentie la ochii sticlosi ai motanului: in dreptul e ascunsa lentila, motiv pentru care trebuie sa il ajutam sa priveasca chioras la subiectul pozei care, pana la acest moment fie a disparut deja din vedere de frica nebunului cu motanul, fie rade exact asa cum este indicat pentru o poza; stangul contine un led care, pe langa capacitatea de a-i conferi motanului pozar un aspect usor fioros, clipind rosu turbat, ne ajuta sa facem poze cu timer. 

Gentuta aparatului - personalizata cu pisici, cum altfel?!
Pisicile cad intotdeauna in picioare, se stie. Insa motanul Necono se lipeste de tot ceea ce e metalic, aveti grija la bijuterii in preajma sa! Labutele sunt prevazute cu magneti, ca pentru un hot de profesie. Sau ca pentru o camera destinata sa faca poze din orice pozitie.
Camera fixata cu magnetii din labute pentru poze cu timer
Alaturi de motanul cu ochi de lentila nu mai e nevoie de tot soiul de incurajari de genul "zambiti, va rog! nu chiar asa; ha ha ha ha". Motanul face totul pentru stapanul sau - in sfarsit o pisica fidela ca un caine!
Ambalajul camerei foto - la fel de dragut ca si continutul
In alta ordine de idei, daca nu va incanta perspectiva de a vedea lumea prin ochii unui motan, poate aveti nevoie de ajutor. Profesionist. Care sa fie disponibil 24/24. Chiar la dumneavoastra acasa. Din frigider!
FridgeZoo - cutii de lapte iubitoare de racoare generata electric si de vorbarie
Acum...poate unora li s-ar parea ciudat sa fie intampinati de o voce mititica de fiecare data cand deschid frigiderul pentru un snack. Insa cutiile de lapte / animalutele de la FridgeZoo ar topi inima oricui, chiar daca a stat la congelator o vreme indelungata.

Ursul polar te intampina cu o voce serioasa, de om responsabil. Pinguinul pare ceva mai carefree. Morsa vorbeste pe nas, iar pisica se...pisiceste intr-un mod caracteristic. Pe langa ele, va mai puteti umple frigiderul cu un porc vorbaret, un ras simpatic, o vacuta incruntata si un tigru iubitor de racoare. De fiecare data cand deschideti usa frigiderului va vor saluta conform personalitatii lor, iar daca uitati cumva usa deschisa vor tipa ca le este prea cald. Daca nu va atrag saluturile in japoneza, exista si doua variante in engleza.

Din categoria "Caldura mare, monser! Fa-mi vant, ba, ca mor aicisea" (n.r. adaptata la realitatile pacatoase ale limbii romane contemporane stradale), avem animalutele cu ventilator in partea dorsala, denumite FunFan. Nu se stie de ce exact acolo si nici de ce au gaturile sucite catre utilizator. Poate pentru a vedea ce fata are un om care se racoreste la un ventilator ce iese din dosul unui animal din plastic. Cert este ca sunt simpatice, functioneaza prin conectare la portul USB al oricarui calculator si ajuta greu incercatii lucratori din birouri (salary men si office ladies), pe timp de canicula japoneza.

Daca nu ati ajuns inca la animalute-overload, atunci aflati ca mai exista ceva ce v-ar putea asalta  portul USB: the Humping Dog. Si cand spun asalta ma refer la hartuire sexuala avand in vedere ca acest caine nu inceteaza cu avansurile fata de calculator tot timpul cat este "conectat". Din cate vad, niciun vaccin nu l-ar calma. Ce ziceti, are sanse la calculatorul vostru? Sau potrivirea e pe masura Donkey + Dragonita Rosie din Shrek?
Depasind cu mult sfera "Kawaii", aplecator de dulce si de dragut, exista niste antrenori de fitness care nu te lasa la greu. Iar din fata calculatorului e greu, greu sa te dezlipesti ca sa faci sport. Ei stiu asta. Ei sunt pregatiti si pot face fata la antrenamente dure. Ei sunt gata sa te motiveze si sa te impinga de la spate cand te lenevesti. Ei sunt...Abdomenarii de USB!
Rocky! Apollo! Clubber! Fight!

O ultima jucarie aparuta in aceasta primavara se adreseaza iubitorilor de sunetul unui motor puternic. Ii stim cu totii de la semafor. Sunt aceia carora li s-a lipit talpa de pedala, in timp ce fumul de la esapament a scapat in libertate, catre alte campii verzi (asa crede el, dar verdele de Bucuresti e o iluzie). VrUUUUUUUUUSB!

Salvarea prin distractie. Genial!

11 comentarii:

  1. Bre, ce le mai trece unora prin cap! :))

    Eu vreau un nene din ăla care face abdomene în locul meu :p

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelent Mirona. Necono mi-a placut cel mai mult!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. cu siguranta ca la inventivitate, creativitate si chiar un tip aparte de umor nu ii intrece nimeni si nimic nu le va putea pune stavila

    RăspundețiȘtergere
  4. @Arcadia: Fantastic ce le trece prin cap, nu? :)) Mie mi se pare genial faptul ca le trec asemenea lucruri prin cap. E ca si cum nimic nu poate infrange creativitatea si umorul, iar acestea, adunate, dau nastere numai la pozitivism :) Cand vad asemenea inventii, imi amintesc cat de relaxant este sa ramai cu gura cascata datorita unor nazdravanii si sa te pufneasca rasul cel salvator :))

    @Elena: Si mie! Eu chiar mi l-as cumpara, chit ca pozele facute cu el ar fi dintre cele mai miron-osite :)))

    @Copilarim: Intr-adevar! Nu stiu de ce, dar pe mine ma atinge genul acesta de umor :)) Culmea este ca mi se par mult mai putin amuzante diversele situatii jenante in care se pun "personalitatile" romanesti :P

    @Zazu: Asa sa fie! Sa continue sa ne lase muti cu nebuniile pe care le scot la vanzare :)) Ma gandesc serios sa aduc si eu unele dintre acestea si sa le pun in micul meu shop, cand voi reusi sa-l infiintez! In Romania cred ca intra mai mult in categoria "bani aruncati pe fereastra", dar poate exista persoane interesate :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Să ştii că eu nu rezist. Un pisicuţ d'ăla cameraman mi se pare o necesitate. Bursa însă se lasă aşteptată şi vreau să mă pliiiiimb..Eh, orişicum, foarte simpaticuţe jucărelele. Ce nu e frumos în Japonia?

    RăspundețiȘtergere
  6. @Ana: Buna, Ana! O iau ca pe un mare compliment daca zici tu ca sunt cool :D fiindca eu cred ca te pricepi la cool :) Am vazut pe blogul tau ^_^

    @Alina: Ah, ce mi-am mai cheltuit si eu bursa integral in primele luni in Japonia :)) Te inteleg perfect! Sunt atatea lucruri dragute care te asalteaza de peste tot! Nici nu pot sa-mi imaginez cum e pentru cei care locuiesc in Tokyo, pe buna dreptate cred ca trebuie sa-si impietreasca inima in fata oricarui lucru kawaii cu eticheta de pret neinduratoare :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Cat de frumoase sunt. Una dintre pasiunile mele este sa ma duc des la magazinel Muji unde gasesc fel si fel de lucruri delicate japoneze.

    RăspundețiȘtergere
  8. ah, ce ingenioase sunt!
    mi a placut in special pisicuta :)

    denise

    RăspundețiȘtergere